צילום׃ Ippei Naoi, Istock
שישליק שייטל
עם עבניות, בצלים ותבלינים
ארז קומרובסקי | null
| פורסם 28/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילוגרם שייטל עגל נקי משומן
1/2 כוס שמן זית עדין
3-4 עגבניות בשלות מגורדות דק על פומפייה
2 בצלים בינוניים מגורדים דק על פומפייה
1 כף פלפל לבן גרוס טרי
חופן עלי בזיליקום קצוצים דק
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חותכים את בשר השייטל לקוביות בינוניות, משרים בעגבניות אליהן מוסיפים את שמן הזית והבצלים. 2. מכסים היטב ומשהים כשלוש שעות במקרר. מוסיפים את הפלפל הלבן ועלי הבזיליקום ומשהים עוד כשעה בטמפרטורת החדר. 3. משפדים עם שיפודי מתכת וצולים על גריל פחמים חם. כך בסוף הצלייה, רגע לפני שהבשר מוכן ויוצא מהגריל אפשר להוסיף את המלח הגס (ולא רגע לפני...)