אוכל
יח``צ׃ עדי רם

ברייז שורט ריב

מנת בשר עסיסית עם ירקות שורש

ניצן רז, מסעדת TOKO | יום חדש | פורסם 04/02/10 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו שורט ריב עם עצם (צלעות נמוכות)
2 יחידות בצלים
2 יחידות גזרים
2 יחידות סלרי
2 יחידות כרשה
4 עלי דפנה
3 גבעולי טימין
4 שיני שום
3 ליטר ציר בקר (תחליף לציר בקר – מים)

לרוטב

חמאה קרה
מלח
פלפל
מעט סוכר
עלי כפיר ליים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השורט ריב ל-4 יחידות של 250 גרם, מקמחים אותם וצורבים בסיר עם שמן זית חמאה עד להשחמה.
  2. לאחר מכן , מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות ומטגנים למשך 5-6 דקות.
  3. מוסיפים ציר בקר ומבשלים למשך שעתיים וחצי עד שלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך אך לא  נופל מהעצם.
  4. לרוטב: מסננים את הנוזל שנשאר מהבישול של השורט ריבז, מצמצמים עד לסמיכות, מוסיפים חמאה קרה ומתבלים במלח פלפל, מעט סוכר,  ועלי כפיר ליים. לפני ההגשה מסננים את עלי הכפיר.