יח``צ׃ עדי רם
ברייז שורט ריב
מנת בשר עסיסית עם ירקות שורש
ניצן רז, מסעדת TOKO | יום חדש
| פורסם 04/02/10
- זמן עבודהיותר משלוש שעות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
קילו שורט ריב עם עצם (צלעות נמוכות)
2 יחידות בצלים
2 יחידות גזרים
2 יחידות סלרי
2 יחידות כרשה
4 עלי דפנה
3 גבעולי טימין
4 שיני שום
3 ליטר ציר בקר (תחליף לציר בקר – מים)
לרוטב
חמאה קרה
מלח
פלפל
מעט סוכר
עלי כפיר ליים
אופן ההכנה:
- חותכים את השורט ריב ל-4 יחידות של 250 גרם, מקמחים אותם וצורבים בסיר עם שמן זית חמאה עד להשחמה.
- לאחר מכן , מוסיפים את הירקות החתוכים לקוביות ומטגנים למשך 5-6 דקות.
- מוסיפים ציר בקר ומבשלים למשך שעתיים וחצי עד שלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך אך לא נופל מהעצם.
- לרוטב: מסננים את הנוזל שנשאר מהבישול של השורט ריבז, מצמצמים עד לסמיכות, מוסיפים חמאה קרה ומתבלים במלח פלפל, מעט סוכר, ועלי כפיר ליים. לפני ההגשה מסננים את עלי הכפיר.