אוכל

גורמה סבזי

תבשיל בקר פרסי של השף ניר צוק

ניר צוק | ביסטרו נועה | פורסם 23/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן לטיגון
עלים משני צרורות פטרוזיליה, קצוצים דק
עלים מצרור כוסברה, קצוצים דק
עלים מצרור נענע, קצוצים דק
צרור מנגולד, כולל הגבעולים, קצוץ
2 כרישות, החלק הירוק בלבד, קצוץ דק
2 בצלים, חתוכים לריבועים קטנים
קורט פלפל שחור
קורט כורכום
1 ק"ג בשר בקר לצלי (כתף , בקר), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
6-5 כוסות מים רותחים
2 לימונים פרסיים מיובשים, מנוקבים
1-2 כפות מלח
1 כוס שעועית אדומה, שרויה במים למשך לילה
1 כף שטוחה גרגירי חילבה

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת גדולה מעט שמן, ומטגנים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, המנגולד והכרישה תוך ערבוב 15-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והעלים מתייבשים מעט. 2. בסיר נוסף בעל תחתית עבה מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל. 3. מוסיפים פלפל שחור וכורכום ואת קוביות הבשר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו מכל הצדדים. 4. מוסיפים את התערובת העלים ואת המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. 5. מוסיפים את הלימון הפרסי והמלח, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר מתרכך מאוד. 6. בינתיים, בסיר נפרד שמים את השעועית האדומה, מוסיפים מים שיכסו את השעועית בשתי אצבעות, ומבשלים כשעה עד שהיא מתרככת. 7. מוסיפים לסיר הבשר את השעועית עם נוזלי הבישול שלה ואת גרגירי החילבה. 8. מבשלים רבע שעה, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בקערה מרכזית ליד צלחות אורז אישיות.