כבד עוף קצוץ ביתי
מנה מהמטבח האשכנזי של כבד עוף מטוגן עם בצל קצוץ. ממרח מעולה למצות על שולחן החג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
500 גרם כבד עוף, טרי ונקי
6 ביצים
מלח
שמן זית
5 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכניסים את הביצים לסיר קטן, מוסיפים חצי כפית מלח ומים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה.
2 מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם מים קרים, שיעצרו את הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים. קולפים את הביצים וחותכים לרבעים.
3 במחבת כבדה במיוחד מחממים על להבה בינונית 6 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד לשקיפות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת היטב (אם אין מכסה אז עם נייר אלומיניום) ומבשלים שלושת רבעי שעה.
4 מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והבצלים נעשים שחומים, מסירים מהאש.
5 במחבת נוספת מחממים על להבה גדולה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים שלוש דקות מצד אחד. והופכים לצד השני, שוב ממליחים ומפלפלים, מטגנים שלוש דקות נוספות ומסירים מהאש.
6 קוצצים בסכין גדולה את הכבד, הביצים והבצל ביחד, ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.