אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

כבד עוף קצוץ ביתי

מנה מהמטבח האשכנזי של כבד עוף מטוגן עם בצל קצוץ. ממרח מעולה למצות על שולחן החג

חיים כהן | mako אוכל | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם כבד עוף, טרי ונקי

6 ביצים

מלח

שמן זית

5 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכניסים את הביצים לסיר קטן, מוסיפים חצי כפית מלח ומים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה.

2 מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם מים קרים, שיעצרו את הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים. קולפים את הביצים וחותכים לרבעים.

3 במחבת כבדה במיוחד מחממים על להבה בינונית 6 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד לשקיפות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת היטב (אם אין מכסה אז עם נייר אלומיניום) ומבשלים שלושת רבעי שעה.

4 מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והבצלים נעשים שחומים, מסירים מהאש.

5 במחבת נוספת מחממים על להבה גדולה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים שלוש דקות מצד אחד. והופכים לצד השני, שוב ממליחים ומפלפלים, מטגנים שלוש דקות נוספות ומסירים מהאש.

6 קוצצים בסכין גדולה את הכבד, הביצים והבצל ביחד, ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.