אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

חמין קציצות בקר מתובלות וחומוס

תבשיל חמין ייחודי עם קציצות במקום נתחי בשר, גרעיני חומוס נימוחים ופלפל יבש מתוק

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות

1 ק"ג בשר טחון טרי
מלח ופלפל גרוס
250 גר בצל לבן גדול מגורר
300 גרם תפוח אדמה מגורר וסחוט מעודפי מים
2 ביצים
2 כפות גדושות פירורי לחם
חופן (כ-30 גרם) כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה)
2 שיני שום קצוצים
כף עריסה ביתית או פלפל צ'ומה
5 כפות שמן לטיגון הקציצות

לחמין

6 כפות שמן צמחי
350 גרם בצל גדול חתוך לקוביות
8 שיני שום שלמות
½ ק"ג גרגירי חומוס מושרים ללילה
4 יח' פלפל מתוק מיובש
4 תפוחי אדמה קדולים קלופים (כ-1 ק"ג)
מלח
פלפל גרוס
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
מרק בקר / עוף לכיסוי

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים . 

2 קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים.

3 מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים.

4 בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.

5 מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת.