חמין קציצות בקר מתובלות וחומוס
תבשיל חמין ייחודי עם קציצות במקום נתחי בשר, גרעיני חומוס נימוחים ופלפל יבש מתוק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות
1 ק"ג בשר טחון טרי
מלח ופלפל גרוס
250 גר בצל לבן גדול מגורר
300 גרם תפוח אדמה מגורר וסחוט מעודפי מים
2 ביצים
2 כפות גדושות פירורי לחם
חופן (כ-30 גרם) כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה)
2 שיני שום קצוצים
כף עריסה ביתית או פלפל צ'ומה
5 כפות שמן לטיגון הקציצות
לחמין
6 כפות שמן צמחי
350 גרם בצל גדול חתוך לקוביות
8 שיני שום שלמות
½ ק"ג גרגירי חומוס מושרים ללילה
4 יח' פלפל מתוק מיובש
4 תפוחי אדמה קדולים קלופים (כ-1 ק"ג)
מלח
פלפל גרוס
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
מרק בקר / עוף לכיסוי
אופן ההכנה:
1 משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים .
2 קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים.
3 מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים.
4 בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת.