אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

חמין קציצות בקר מתובלות וחומוס

תבשיל חמין ייחודי עם קציצות במקום נתחי בשר, גרעיני חומוס נימוחים ופלפל יבש מתוק

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 16/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג בשר טחון טרי

מלח ופלפל גרוס

250 גר בצל לבן גדול מגורר

300 גרם תפוח אדמה מגורר וסחוט מעודפי מים

2 ביצים

2 כפות גדושות פירורי לחם

חופן (כ-30 גרם) כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה)

2 שיני שום קצוצים

כף עריסה ביתית או פלפל צ'ומה

5 כפות שמן לטיגון הקציצות

לחמין:

6 כפות שמן צמחי

350 גרם בצל גדול חתוך לקוביות

8 שיני שום שלמות

½ ק"ג גרגירי חומוס מושרים ללילה

4 יח' פלפל מתוק מיובש

4 תפוחי אדמה קדולים קלופים (כ-1 ק"ג)

מלח

פלפל גרוס

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

מרק בקר או עוף לכיסוי

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים. 

2 קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים.

3 מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים.

4 בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.

5 מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת.

6 מערבבים את כל חומרי הקציצות, מניחים במקרר לשעה. יוצרים קציצות גדולות במשקל של כ-100 גרם לקציצה.

7 מטגנים את הקציצות במחבת חמה להשחמה משני הצדדים, ומניחים בצד.

8 משלימים טעמים בסיר המתבשל, מוודאים שיש בסיר נוזל שמכסה את החומוס ומוסיפים את הקציצות מעל. לא מערבבים יותר את התבשיל. מביאים לרתיחה עדינה.

9 שמים מכוסה על פלטה או בתנור בחום 110 מעלות עד לבוקר.