סטייק סינטה עם פירה שום ורוטב יין אדום
מנה חגיגית ומתחוכמת לאוהבי הבשר: סטייק עסיסי בליווי פירה שמנתי ואספרגוס פריך
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
3 נתחי סינטה במשקל 300 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל שחור
לאספרגוס
9 אספרגוס טריים
מלח גס
לפירה
1כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
8כפות חמאה
1 קילו תפוחי אדמה אדומים קלופים
1/2כוס גבינת פרמזן מגורדת
2שיני שום קצוצות
מלח
פלפל לבן
לרוטב
2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כף עלי תימין טרי
1 כף חמאה
1 כוס יין אדום יבש
1/2 כוס יין פורט
1/2 כוס ציר בקר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב:
1.מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות ככל הניתן. מכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים ל 25-30 דקות. בנתיים ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום כ- 2 דקות.
2 מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתחיל לבעבע. רצוי להישאר ליד הסיר ולערבב על מנת למנוע גלישה. כאשר החלב מתחיל לרתוח, מורידים מהאש.
3 כשתפוחי האדמה רכים, מסירים את הסיר מהאש, מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה (רצוי עם מועך פירה מקצועי).
4 מחזירים את הסיר לאש, מחזירים פנימה את תפוחי האדמה. מוסיפים לתפוחי האדמה את תערובת החלב,שמנת,חמאה ושום בצורה מדורגת, תוך כדי ערבוב ומעיכה עד לקבלת מרקם פירה סמיך.
5 כשהפירה מוכן, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
להכנת הרוטב:
6 מטגנים במחבת את בצלי השאלוט ביחד עם התימין. מוסיפים את היין האדום ואת יין הפורט ומצמצמים עד שנשאר כ 1/3 מהכמות המקורית.
7 מוסיפים את ציר הבקר ושוב מצמצמים עד למחצית מהכמות. מוסיפים מלח ופלפל שחור וטועמים. מסננים את הכל ומחזירים למחבת.
8 מוסיפים כף חמאה ועל להבה נמוכה ממיסים לאט את החמאה לתוך הרוטב. מורידים מהאש ומגישים מעל הסטייק.
להכנת האספרגוס:
9 לוקחים 9 אספרגוסים טריים, קולפים אותם ומורידים להם את הרבע התחתון. מניחים אותם בסיר עם מים רותחים עם מלח גס וחולטים ל2 דקות.
10 מוציאים את האספרגוס מהסיר ומעבירים לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול שלהם.
להכנת הסטייק:
11 מטגנים על מחבת ברזל יצוק כבדה (או על מנגל גחלים או גז) 3 נתחי סינטה, כ-3 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס אם רוצים.