תבשיל זנב שור ועדשים
קדירה עשירה ועסיסית עם זנב שור שאפילו הבשלן הלא מנוסה לא יצליח להרוס. לא אוכלים קטניות? פשוט להוריד את העדשים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
התבשיל כשר לפסח לאוכלי קטניות.
בשנים האחרונות הנתח הזה, זנב שור, נכנס לתפריטים במסעדות ברחבי הארץ. הגיע הזמן לפתוח לו את הדלת גם בבית – הוא עסיסי, מאוד טעים, וגם הבשלן הלא מנוסה לא יצליח להרוס אותו. בקיצור – לכו על זה. אם אתם לא נמנים על אוכלי הקטניות, וותרו על העדשים והגישו את הבשר והרוטב הסמיך עם פסטה כשרה לפסח או עם אורז.
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג זנב שור, מחולק לחוליות
1 כוס עדשים שחורות, שטופות
1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
1/2 כוס שמן זית
2 גזרים
2 שורשי סלרי
2 בצלים
5 שיני שום, קצוצות
2 כוסות יין אדום יבש
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 קולפים את הגזר, הבצל והסלרי וחותכים לקוביות קטנטנות, בגודל 1/2 סנטימטר.
2 מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו מכל הכיוונים, כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוסיפים את הכמון, שני סוגי הפפריקה, הקינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ובמהירות עד שהבשר עטוף בתבלינים.
3 מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים-מערבבים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם בערך לחצי מכמותו.
4 מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הבשר וסופרים את מספר הכוסות שנדרשו עד לכיסוי. מוסיפים את אותה כמות מים שוב. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם ובודקים אם חסרים נוזלים.
5 מוסיפים את העדשים לסיר. במידה והנוזלים בסיר לא מכסים את העדשים, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים את הנוזלים ומתקנים תיבול, מבשלים 1/2 שעה, עד שהעדשים רכות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח