אוכל
צילום׃ מיכל רביבו, עשתידכ, הוצאת Lunchbox

קובה סלק

מתכון למרק עם צבע אדום משגע. שימו לב לא לבשל את הקובות יותר מדי

שושי אורן ולורן רביד | עשתידכ, הוצאת Lunchbox | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 849 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

למרק:

½ ק"ג סלק אדום, מקולף

½3 כוסות מים

2 כפות שמן

¼ כוס מיץ לימון טרי

2 כפות סוכר

מלח לפי הטעם

¼ כפית פלפל שחור

למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון או עוף טחון

1 בצל קטן קצוץ

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית שמן

למעטפת:

1 כוס סולת

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שמן

כ־⅓ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרק: פורסים את הסלק לפרוסות בעובי ½ ס"מ או שחותכים לריבועים בגודל 1 ס"מ. ניתן גם לגרר את הסלק בפומפייה גסה, כך יתקבל מרק סמיך עם שבבי סלק.

2 יוצקים מים לסיר רחב, מוסיפים שמן ואת הסלק. מבשלים במשך כחצי שעה עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מעל האש.

3 מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

4 מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.

5 יוצרים את הקובות בידיים רטובות כל העת: קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב ומגלגלים בעדינות לקבלת כדור חלק. מניחים על גבי מגש. כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הסולת.

6 מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות מכדורי הקובה לתוך סיר המרק. כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כעשר דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ־20 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!