צילום׃ סברו זה לא רק פיצה
פאי רועים
שכבות אפויות של בשר טחון מעולה ופירה תפוחי אדמה
המטבח של סברו | סברו זה לא רק פיצה
| פורסם 29/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
צרור פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מעט שמן
לפירה
7-8 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מלא
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 פאי רועים: מאדים במעט שמן בצל וגזר עד לריכוך הגזר. מוסיפים בשר טחון ומתבלים. מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים פטרוזיליה (מי שאוהב), טועמים ומתקנים תיבול.
2 מוערכים לפירה חלק את תפוחי האדמה עם השמן והתבלינים.
3 מחממים תנור ל-190 מעלות.
4 משטחים בתבנית את שכבת הבשר ומעליה משטחים את שכבת הפירה בצורה אחידה.
5 אופים כ- 35 דקות עד שהפירה מזהיב קלות מלמעלה.
6 מגישים מייד.