אוכל
צילום׃ סברו זה לא רק פיצה

פאי רועים

שכבות אפויות של בשר טחון מעולה ופירה תפוחי אדמה

המטבח של סברו | סברו זה לא רק פיצה | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 361 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1/2 קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרט (לא חובה)

מלח

פלפל שחור

צרור פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

מעט שמן

לפירה

7-8 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מלא

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 פאי רועים: מאדים במעט שמן בצל וגזר עד לריכוך הגזר. מוסיפים בשר טחון ומתבלים. מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים פטרוזיליה (מי שאוהב), טועמים ומתקנים תיבול.

2 מוערכים לפירה חלק את תפוחי האדמה עם השמן והתבלינים.

3 מחממים תנור ל-190 מעלות.

4 משטחים בתבנית את שכבת הבשר ומעליה משטחים את שכבת הפירה בצורה אחידה.

5 אופים כ- 35 דקות עד שהפירה מזהיב קלות מלמעלה.

6 מגישים מייד.