אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום

קדירת קציצות טלה חריפות עם שעועית לבנה וקבנוס

קדירה חורפית מופלאה של קציצות טלה בבישול ארוך. יחד עם הקבנוס והשעועית - באמת שלא תצטרכו יותר כלום

| אדום אדום | פורסם 15/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 קילו בשר טלה (או כבש), טחון טרי

בצל גדול, מגורר וסחוט

תפוח אדמה מקולף, מגורר וסחוט

מלח

פלפל שחור גרוס

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס כוסברה קצוצה

כפית פפריקה מתוקה

קורט פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

4 כפות שמן זית, לטיגון

לתבשיל:

4 כפות שמן זית

4 יחידות קבנוס, פרוסות

3 שיני שום

2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים

2 עגבניות קטנות, קלופות וקצוצות

4 יחידות פלפל חריף יבש

כוס וחצי מרק עוף (אפשר גם משחה או אבקה)

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

מלח

פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים במקרר לשעה.

2 יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות.

3 מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה ומשחימים בזריזות את הקציצות משני הצדדים.

4 מחממים בסיר כבד 4 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס והשום. מוסיפים את הבצל הסגול, העגבניות והפלפל החריף היבש ומתבלים. מוסיפים את מרק העוף, השעועית והתבלינים ומביאים לרתיחה.

5 מניחים את הקציצות בעדינות בסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.

6 לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל שפונדרה מרוקאי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!