קבב ביתי
קבב עשוי בשר בקר טרי ורזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
שלושת רבעי ק"ג בשר בקר טרי רזה טחון גס או קצוץ דק מאוד (מתאים למתכון: צוואר+חזה)
שליש כוס מי סודה
1 כף שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2-3שיני שום כתושות
3כפות פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שליש כפית כמון או שליש כפית קינמון (לא חובה)
1 כף שמן זית לשימון הידיים
לקישוט: 2 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב (רצוי במערבל או תוך כדי לישה) את כל המצרכים, למעט השמן.2. מכניסים את עיסת הבשר למקרר ומשהים לפחות לשעתיים, למיצוי הטעמים ולייצוב העיסה.3. מחממים תנור במצב טורבו ל־ 220מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.4. יוצקים את שמן הזית לצלחת שטוחה. משמנים קלות את הידיים בשמן ויוצרים קבבים.5. מסדרים את הקבבים בתבנית ואופים בתנור החם כ־12 דקות, ובעזרת מלקחיים או 2 מזלגות הופכים את הקבבים.6. מנמיכים את חום התנור ל־מעלות 180 ואופים עוד כ־6־8 דקות.