צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור
לשון עגל
מעדן בשרי אמיתי: לשון עגל עם בצל, שום ותבלינים, מבושלת בשלמותה ונפרסת רק לאחר הבישול לעסיסיות מקסימלית
זמי שרייבר | מסעדת סנדר
| פורסם 23/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לשון שלמה ומנוקה של עגל
שני בצלים
מעט שמן
3-4 שיני שום כתושות
רבע צרור כוסברה
כף כורכום
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מרוקאית
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הלשון בסיר עם הבצל והשום עד להזהבת הבצל.
2 מוסיפים מים עד לכיסוי הלשון ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
3 לאחר שעה וחצי מוסיפים את התבלינים, מעט מלח לפי הטעם וכף קמח על מנת להסמיך את הרוטב.
4 כאשר הלשון רכה, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד מספר דקות. מוציאים את הלשון ומקררים.
5 פורסים לפרוסות של 1.5 ס"מ. מחזירים למחבת לחימום אחרון, עם מעט רוטב מעל ומגישים.