אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

לשון עגל

מעדן בשרי אמיתי: לשון עגל עם בצל, שום ותבלינים, מבושלת בשלמותה ונפרסת רק לאחר הבישול לעסיסיות מקסימלית

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 23/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לשון שלמה ומנוקה של עגל

שני בצלים

מעט שמן

3-4 שיני שום כתושות

רבע צרור כוסברה

כף כורכום

כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מרוקאית

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הלשון בסיר עם הבצל והשום עד להזהבת הבצל. 

2 מוסיפים מים עד לכיסוי הלשון ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. 

3 לאחר שעה וחצי מוסיפים את התבלינים, מעט מלח לפי הטעם וכף קמח על מנת להסמיך את הרוטב.

4 כאשר הלשון רכה, מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד מספר דקות. מוציאים את הלשון ומקררים. 

5 פורסים לפרוסות של 1.5 ס"מ. מחזירים למחבת לחימום אחרון, עם מעט רוטב מעל ומגישים.