צילום׃ istockphoto
סינטה כבושה של שף גיא צרפתי
מנת פתיחה אלגנטית, טעימה ומושלמת לקרניבורים
גיא צרפתי | rest
| פורסם 21/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
3 ק"ג בשר בקר סינטה נקי מרצועות וגידים
220 גרם מלח גס
40 גרם פלפל שחור
15 גרם פלפל צ'ילי גרוס
15 גרם גרגירי כוסברה
3 עלי דפנה קצוצים
30 גרם שום גבישי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל התבלינים יחד ועוטפים בהם את הסינטה מכל הצדדים, מניחים את הסינטה במגש ומעבירים למקרר לשלושה ימים. לאחר שלושה ימים מסירים את כל התבלינים מהנתח ואז שוטפים אותו מתחת למים זורמים, לאחר השטיפה מייבשים את הבשר בעזרת מטלית יבשה. לפני ההגשה פורסים את הנתח לרצועות דקיקות, מומלץ להגיש לצד חרדל, מלפפון חמוץ ומקלות לחם.