אוכל
צילום׃ מוטי פישבין, בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון

חזה יונה צלוי עם קנלוני ושקדי עגל ברוטב מרסלה

שילוב טעמים ייחודי במנה מעולה ומתוחכמת באדיבות מסעדת מוסקט, מצפה הימים

אלינוער רבין | בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יונים מחולקות לחזה וכרעיים (אפשר להחליף בשלו)
4 שקדי עגל נקיים ומוכנים לצלייה
4 חתיכות דלעת קטנות צלויות
4 פטריות אלמוג (ירדן) מוקפצות במחבת במעט שמן זית, מלח ופלפל
12 גבעולי שעועית ירוקה חלוטה

לרוטב

1 בקבוק יין מרסלה
1 כף דבש
1 כף חומץ שרי
200 מ"ל ציר כהה
מלח ופלפל שחור גרוס

לקנלוני

1 גזר קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה, החלק הלבן בלבד חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
בשר הכרעיים של היונים וקצוץ
שמן זית
מלח ופלפל שחור
דפי פסטה בגודל 5על5 ס"מ מבושלים למחצה

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב, מצמצמים בסיר את היין עם הדבש והחומץ, לשליש מהכמות. מוסיפים את הציר ומצמצמים בשליש. מתבלים במלח ופלפל.

2 להכנת המילוי לקנלוני, מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הכרשה, הגזר, שורש הפטרוזיליה ובשר היונה הקצוץ. מוסיפים מעט מים ומאדים עד לריכוך הירקות והבשר. מקררים.

3 פורסים את דפי הפסטה, מברישים במעט מים, מניחים במרכז מילוי ומגלגלים.

4 להכנת המנה, מחממים במחבת מעט שמן זית, צולים את השקדים ומוציאים מהמחבת. צולים מעט את חזות היונה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5 מזלפים על הקנלוני מעט שמן זית וצולים 3 דקות בתנור חם מאוד.

6 מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח דקה.

7 להגשה, מסדרים את הקנלוני ולידם שקד עגל, דלעת צלויה, פטריית אלמוג ושעועית ירוקה. את החזות חוצים לאורך, יוצקים מעל מעט רוטב ומגישים.