חזה יונה צלוי עם קנלוני ושקדי עגל ברוטב מרסלה
שילוב טעמים ייחודי במנה מעולה ומתוחכמת באדיבות מסעדת מוסקט, מצפה הימים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
4 יונים מחולקות לחזה וכרעיים (אפשר להחליף בשלו)
4 שקדי עגל נקיים ומוכנים לצלייה
4 חתיכות דלעת קטנות צלויות
4 פטריות אלמוג (ירדן) מוקפצות במחבת במעט שמן זית, מלח ופלפל
12 גבעולי שעועית ירוקה חלוטה
לרוטב
1 בקבוק יין מרסלה
1 כף דבש
1 כף חומץ שרי
200 מ"ל ציר כהה
מלח ופלפל שחור גרוס
לקנלוני
1 גזר קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה, החלק הלבן בלבד חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
בשר הכרעיים של היונים וקצוץ
שמן זית
מלח ופלפל שחור
דפי פסטה בגודל 5על5 ס"מ מבושלים למחצה
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב, מצמצמים בסיר את היין עם הדבש והחומץ, לשליש מהכמות. מוסיפים את הציר ומצמצמים בשליש. מתבלים במלח ופלפל.
2 להכנת המילוי לקנלוני, מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הכרשה, הגזר, שורש הפטרוזיליה ובשר היונה הקצוץ. מוסיפים מעט מים ומאדים עד לריכוך הירקות והבשר. מקררים.
3 פורסים את דפי הפסטה, מברישים במעט מים, מניחים במרכז מילוי ומגלגלים.
4 להכנת המנה, מחממים במחבת מעט שמן זית, צולים את השקדים ומוציאים מהמחבת. צולים מעט את חזות היונה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5 מזלפים על הקנלוני מעט שמן זית וצולים 3 דקות בתנור חם מאוד.
6 מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח דקה.
7 להגשה, מסדרים את הקנלוני ולידם שקד עגל, דלעת צלויה, פטריית אלמוג ושעועית ירוקה. את החזות חוצים לאורך, יוצקים מעל מעט רוטב ומגישים.