סלופי פיתה
מכירים את השילובים האלו שנשמעים קצת מצחיק, אבל בפועל הם פשוט מעולים? אז כזה. מכינים רוטב בולונז עשיר וטעים, משיגים פיתה טרייה ומשדכים. התוצאה - ארוחה מהממת בפיתה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
כינוי החיבה של העריצוציק הקטן והחמוד שלי הוא פיתה. קחו את פריט המידע הלא חשוב הזה, חברו אותו לעובדה שאייל שני בדיוק פתח ליד מקום העבודה שלי סניף חדש ל"מזנון" ותקבלו את התשובה למה הראש שלי מלא בפיתות.
כבר הרבה זמן אני זוממת לוותר על הפסטה ולאכול את הבולונז בצורה אנכית, נגיד – בתוך כיס פיתה טרי. ואתם יודעים מה, זה עובד לגמרי. אז נכון זה לא באמת המרכיבים של "סלופי" קלאסי, אבל זה סלופי לגמרי במהותו. ארוחת צהריים משביעה בפיתה.
מרכיבים (6 מנות):
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (השתמשתי בצלעות)
2 גזרים
בצל גדול
5 שיני שום
קופסה קטנה של רסק עגבניות
400 מ"ל עגבניות מרוסקות
400 מ"ל עגבניות תמר משומרות (או עוד 400 גרם עגבניות מרוסקות)
מעט סוכר חום (אפשר גם לבן)
מלח (השתמשתי בגס)
גרידה מחצי לימון
שמן זית לטיגון
אופציה:
4 עלי מרווה גדולים, קצוצים
חופן עלי אורגנו, קצוצים
פפריקה מעושנת (חריפה או מתוקה)
פלפל ירוק חריף
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל והגזרים לקוביות קטנטנות – כמה שיותר קטן, ככה יותר טוב. קוצצים או כותשים גם את השום, ואם משתמשים בפלפל ירוק חריף קוצצים גם אותו.
2 מחממים מחבת גדולה או סיר כבד. מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו כמה דקות עד שגם הוא מתרכך. מוסיפים שום לעוד כדקה. אם משתמשים בפלפל ירוק חריף מוסיפים אותו עם השום.
3 מוציאים את הירקות לצלחת, מוסיפים קצת שמן זית לסיר ומוסיפים את הבשר. משטחים אותו בתחתית הסיר ולא נוגעים בו למשך כשתי דקות (ראו הערות בסוף המתכון). אחרי כ-2 דקות מתחילים לפורר אותו ולהשחים אותו – אין צורך לערבב כל הזמן, הבשר צריך את הזמן שלו.
4 כשהבשר משנה כולו את צבעו, מוסיפים את רסק העגבניות לסיר, מערבבים ומטגנים אותו עם הבשר כ-2 דקות.
5 מוסיפים לסיר את הירקות שהוצאנו החוצה, את העגבניות המרוסקות ואת עגבניות התמר הקלופות, את הסוכר ואת המלח ואת עשבי התיבול והפפריקה המעושנת (אם משתמשים בהם). מוסיפים גם 3/4 כוס מים (אפשר למלא בפחית הריקה של העגבניות – זה כחצי פחית של 400 מ"ל)
6 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור למשך לפחות שעתיים, אם לא שלוש.
7 לקראת סוף הבישול, מוסיפים את גרידת הלימון, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
8 מגישים עם פיתה טרייה ובצל ירוק בצד.
כמה הערות חשובות:* טיפ נחמד שלמדתי בסדנת בישול שהייתי בה: כדי להשחים טוב את הבשר, מוציאים את כל הירקות מהסיר, מכניסים את הבשר ומשטחים אותו כמה שיותר על התחתית והשוליים. לא נוגעים בו למשך 2 דקות ורק אז מפוררים אותו. בדרך כלל כשמערבבים בשר טחון בסיר שיש בו כבר ירקות, אז הירקות תופסים הרבה מהמקום ולא נותנים לבשר להשחים כמו שצריך – ומשם מגיע כל הטעם.* זה המתכון לבולונז הביתי שלנו – אתם לא חייבים לשים אותו בפיתה כמובן, הוא מצוין עם פסטה ובלזניה.* אל תוותרו על גרידת הלימון, זה לא ייאמן כמה שזה מוסיף לבולונז.* אם אתם לא בעניין של כשרות, אפשר להוסיף לסיר גם את הסוף של הפרמזן – החלק הקשה שלו שלא אוכלים – זה מוסיף מאוד.