שווארמה טקסנית ברוטב משודרג
שווארמה בסגנון טקסס גריל ברוטב ברביקיו משודרג לצד סלט פלפלים קלויים וצ'יפס בטטה. הנאה קצת מושחתת אבל עם טוויסט
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לרוטב:
חצי כוס רוטב ברביקיו אמריקאי
2 כפות קטשופ
1 כף רוטב וסטרשייר
רבע כוס מיץ אננס או תפוחים
2 כפות דבש
כפית צ'ילי יבש
מלח
פלפל
לשווארמה:
400 גרם אנטרקוט חתוך דק
300 גרם שייטל חתוך דק
100 גרם שומן כבש חתוך דק
לסלט הפלפלים:
4 פלפלים אדומים וצהובים
1 פלפל חריף
צרור עלי בזיליקום
מלח
לימון
לצ'יפס בטטה:
1 בטטה בינונית
שמן לטיגון
חצי כפית צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
1 מכניסים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. משמנים את הפלפלים וקולים בגריל. בינתיים פורסים את נתחי הבשר ומורחים ברוטב.
2 מסדרים את הבשר בשכבות כשעל כל חתיכת שייטל מניחים חתיכת שומן ומדי פעם מוסיפים גם חתיכת פלפל קלוי. לבסוף תוקעים 2 חתיכות שומן מעל השיפוד ומכניסים למכונה. מדי 10 דקות עוברים עם מברשת טבולה במרינדה על הבשר ליצירת ציפוי קריספי ומתקתק.
3 לסלט הפלפלים: מקלפים את הפלפלים מהקליפה שלהם, מנקים את הגרעינים וחותכים גס. קוצצים גס את עלי הבזיליקום, מוסיפים מלח ולימון ומערבבים. מניחים לפחות לשעה במקרר.
4 הצ'יפס בטטה: קולפים את הבטטה ושוטפים אותה. בעזרת קולפן פורסים חתיכות ארוכות ודקות. מחממים את השמן ומטגנים על חום גבוה עד הזהבה. ממליחים מיד עם ההוצאה מהשמן. ניתן לפזר צ'ילי יבש מלמעלה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים