אוכל
צילום׃ דניאל בר און

שווארמה טקסנית ברוטב משודרג

שווארמה בסגנון טקסס גריל ברוטב ברביקיו משודרג לצד סלט פלפלים קלויים וצ'יפס בטטה. הנאה קצת מושחתת אבל עם טוויסט

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 131 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב:

חצי כוס רוטב ברביקיו אמריקאי

2 כפות קטשופ

1 כף רוטב וסטרשייר

רבע כוס מיץ אננס או תפוחים

2 כפות דבש

כפית צ'ילי יבש

מלח

פלפל

לשווארמה:

400 גרם אנטרקוט חתוך דק

300 גרם שייטל חתוך דק

100 גרם שומן כבש חתוך דק

לסלט הפלפלים:

4 פלפלים אדומים וצהובים

1 פלפל חריף

צרור עלי בזיליקום

מלח

לימון

לצ'יפס בטטה:

1 בטטה בינונית

שמן לטיגון

חצי כפית צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

1 מכניסים לצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. משמנים את הפלפלים וקולים בגריל. בינתיים פורסים את נתחי הבשר ומורחים ברוטב.

2 מסדרים את הבשר בשכבות כשעל כל חתיכת שייטל מניחים חתיכת שומן ומדי פעם מוסיפים גם חתיכת פלפל קלוי. לבסוף תוקעים 2 חתיכות שומן מעל השיפוד ומכניסים למכונה. מדי 10 דקות עוברים עם מברשת טבולה במרינדה על הבשר ליצירת ציפוי קריספי ומתקתק.

3 לסלט הפלפלים: מקלפים את הפלפלים מהקליפה שלהם, מנקים את הגרעינים וחותכים גס. קוצצים גס את עלי הבזיליקום, מוסיפים מלח ולימון ומערבבים. מניחים לפחות לשעה במקרר.

4 הצ'יפס בטטה: קולפים את הבטטה ושוטפים אותה. בעזרת קולפן פורסים חתיכות ארוכות ודקות. מחממים את השמן ומטגנים על חום גבוה עד הזהבה. ממליחים מיד עם ההוצאה מהשמן. ניתן לפזר צ'ילי יבש מלמעלה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה