אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

קציצות כבש על מצע ארטישוק ירושלמי ברוטב בצל ירוק וזעפרן

קציצות אמנם יכולות לעמוד בפני עצמן, אבל כשמשדכים להן רוטב בשרי עשיר וחלומי הן נהיות אפילו עוד יותר טעימות. שעה וחצי בסך הכל והן שלכן

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 473 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

250 גרם בשר כבש טחון

1/2 תפוח אדמה מגורד

1/4 בצל רגיל מגורד

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

קורט בהרט

קורט כמון

1 ביצה

לרוטב:

צרור בצל ירוק

כמה חתיכות בשר כבש

חופן כוסברה

כפית פפריקה מתוקה

6-7 יחידות ארטישוק ירושלמי חתוכים לסירות

2 כוסות ציר בשר

2-3 עלי דפנה

2-3 שערות זעפרן

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 הקציצות: שמים את הבשר הטחון בתוך קערה אליה מוספים תפו"א ובצל , כוסברה, פטרוזיליה, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור, בהרט וכמון. מוסיפים ביצה. מערבבים את הכל במשך  5-7 דקות.

2 הרוטב: מטגנים מעט בצל ירוק, מוסיפים את בשר הכבש, כוסברה, פפריקה מתוקה וארטישוק הירושלמי. מוסיפים את ציר הבשר  ואת יתר התבלינים. כשהרוטב מתחיל לרתוח. קורצים קציצות מהתערובת ומניחים בעדינות על גבי הרוטב. מבשלים כשעה. שימו לב, בשר הכבש מהווה כתבלין ואינו אמור להתבשל עד הסוף.

3 הרכבת המנה:  מסדרים את הארטישוק הירושלמי כמצע, מעל מניחים את הקציצות, יוצקים מהרוטב (ללא חתיכות הכבש) ומפזרים בצל ירוק מלמעלה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים