אוכל
צילום׃ Sufi70, Istock

פלפלים ירוקים ממולאים

בואו לגלות את סוד התיבול של הממולאים הכי טעימים שיש

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10-12 פלפלים ירוקים בהירים קטנים
1.5 כוסות אורז עגול
5 גזרים בינוניים
1.5 בצלצלים בינוניים
400 גרם בשר טלה טחון גס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כוס שמן זית סורי

לתערובת התבלינים

קורט אגוז מוסקט טחון
קורט הל
1/2-1 כף שטוחה פלפל שחור
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית זירעוני שומר
מלח ים גס

לרוטב

1 בצל קצוץ בינוני
1 קילוגרם עגבניות מרוסקות על פומפייה
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 גבעול סלרי פנימי קצוץ דק
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס דק לפי הטעם
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 קוטמים את ראשי הפלפלים. מנקים אותם היטב מליבת הגלעינים, ומניחים כל ראש ליד הפלפל שלו.2. חולטים את האורז במים רותחים במשך שלוש דקות. מסננים. חותכים את הגזר לקוביות קטנטנות (שני מילימטרים) וקוצצים את הבצל דק-דק.3. מטגנים את הגזר ואת הבצל בשמן הזית דקות אחדות, עד שיתרככו קלות.4. מערבבים את הירקות עם האורז החלוט. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים הכתושים במכתש ובעלי.5. מוסיפים את הפטרוזיליה, ומתבלים במלח. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. ממלאים את הפלפלים במילוי שהכנתם (לא לדחוס יותר מדי מילוי לתוך הפלפלים!), וסוגרים כל פלפל בראש שלו.6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב, שיוכל להכיל אחר כך את כל הפלפלים הממולאים, מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית. מוסיפים לו את העגבניות שריסקתם, ומתבלים בפלפל האדום החריף הקצוץ, במלח, בגבעול הסלרי שקצצתם ובפלפל השחור.7. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את כל הפלפלים הממולאים בזהירות לתוך הרוטב. מוסיפים 1 כוס מים רותחים, אם צריך (או ציר עוף חם), מכסים את הסיר היטב, וממשיכים בבישול על להבה קטנה כשעה עד שעה וחצי, או עד שהפלפלים מוכנים.