פירות יבשים ממולאים בשר
תאנים ושזיפים אפויים במילוי תפוחים ובשר טחון וברוטב מתקתק של דבש ויין אדום
איתמר ישראלי | עושים שכונה
| פורסם 14/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
¼ קילו בשר טחון
1 תפוח עץ ירוק מקולף ומגורד
1 בצל קצוץ
חבילת תאנים מיובשים
חבילת שזיפים מיובשים
2 כפות יין אדום
½ כפית זנגוויל מגורד
קורט קינמון טחון
מלח
פלפל שחור
דבש
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, כפית דבש, ¼ כפית מלח, ½ כפית זנגוויל ואת תפוח העץ המגורד. לשים את התערובת עד קבלת התמזגות מלאה של המרכיבים. 2. מרוקנים את השזיפים והתאנים בזהירות וממלאים אותם בתערובת. 3. בקערה קטנה שמים 2 כפות יין אדום, 2 כפיות דבש, 2 כפות מיץ לימון, ½ כפית קינמון, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור וכף מים תוך כדי ערבוב מתמיד של המרכיבים. 4. את הפירות היבשים הממולאים יש להניח,על תבנית עם נייר אפייה ולמזוג מעליהם את הרוטב. 5. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש, לחום של 180 מעלות למשך 25 דק'.