אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר עם פטריות יער מוקפצות ותפוחי אדמה מתובלים

מתכון לסטייק עסיסי ברוטב יין ועשבי תיבול עם פטריות. מנה בהשראת מסעדת דיקסי

דניאל תירוש | מאסטר שף | פורסם 14/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבשר:

200 גרם פילה בקר משובח

5 עלי בזיליקום קצוצים

שמן זית

מלח ופלפל

לרוטב:

כוס יין אדום

חצי כף שמן כמהין

גבעול של תימין, אורגנו, רוזמרין ומרווה

50 גרם חמאה

לתערובת הפטריות:

כל סוגי הפטריות הטריות (לא יבשות): פורטבלו, שמפיניון, פורצ'יני, שמאגי חום ושימאגי לבן, שיטאקי

שמן זית

כפית רוטב סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

לתוספת תפוחי האדמה:

5 תפוחי אדמה קטנים

שמן זית

כפית רוטב סויה

כף רוטב צ'ילי מתוק

גבעולים של רוזמרין, מרווה, אורגנו ותימין

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 קוצצים את כל הפטריות גס ומקפיצים במחבת עם שמן הזית, הסויה והצ'ילי (תוך כדי ערבוב).

2 לרוטב: שמים בסיר קטן את היין, שמן הכמהין והתבלינים ומבשלים לצמצום. מוציאים את התבלינים ומוסיפים את החמאה. כשהיא נמסה מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות.

3 מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך קל. מסננים וחוצים לאורך. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הרטבים והתבלינים ומקפיצים את תפוחי האדמה עד להשחמה. ממליחים ומפלפלים.

4 מערבבים כל חומרי הפילה בקערה ומעסים את הנתח. מכניסים למחבת חמה עם שמן זית וצורבים מכל הצדדים עד לדרגת מדיום-רר. מוציאים את הסטייק ומניחים להתקרר מעט. חוצים את הסטייק לאורכו.

5 הרכבת המנה: מניחים במרכז הצלחת את שני הנתחים של הבשר. מעל מפזרים את תערובת הפטריות, ובצדדים את תפוחי האדמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!