קובה בורגול מטוגנת עם בשר
מתכון פשוט לכופתאות של סולת ובורגול במילוי בשר מעולה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
כוס וחצי סולת
חצי כוס בורגול דק, מושרה במים רותחים כשעה ומסונן היטב היטב
חצי כפית-כפית פפריקה מתוקה (תלוי כמה אדמדמות אתם רוצים שהקובות ייצאו)
מלח ופלפל שחור
למילוי
שמן קנולה לטיגון
בצל קטן קצוץ דק
ככוס בשר טחון
בהרט לקובה/לבישול
מלח
מעט כמון
פטרוזיליה קצוצה(לא חובה)
תבלין לבשר/קציצות
פלפל שחור
צנוברים או שקדים מולבנים חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים ומוערכים את הבשר במזלג.
2 מסננים את התערובת, מוסיפים את הצנוברים/שקדים ומצננים היטב.
3 מכינים את הבצק: מסננים היטב את הבורגול עד שכל הנוזלים יוצאים (לוחצים עליו בגב כף היד). מוסיפים את שאר החומרים ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה. אם הבצק לא מתגבש לאחר כמה דקות של לישה, מוסיפים כף מים קרים.
4 מרטיבים את הידיים, מכינים מהבצק כדורים, יוצרים בכל כדור גומה וממלאים בתערובת הבשר. סוגרים היטב ומניחים בצד (מדי פעם חוזרים ומרטיבים את הידיים).
5 מטגנים בשמן עמוק חם עד להזהבה.