צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש
פרוסות בשר עסיסיות ועשירות עשבי תיבול, בזיגוג מתקתק של חרדל ודבש
נועם דקרס | מסעדת ליליות
| פורסם 25/08/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
נתח סינטה במשקל 1 ק"ג, נקי משומן עליון
100 מ"ל שמן זית מעולה
3 כפות חרדל חלק מעולה
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
1 כף תימין טרי קצוץ
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח גס או מלח ים
לרוטב
100 מ"ל דבש
50 גרם חרדל חלק
50 גרם חרדל גרגרים
מלח
2-3 כפות ציר בקר מצומצם מאוד (רצוי) או מים
אופן ההכנה:
1 מורחים את הבשר בשמן, לאחר מכן בחרדל ומפזרים מעל את עשבי התיבול, מלח ופלפל. מכסים ומניחים במקרר ל-12 שעות לפחות. 2. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית. מניחים את הבשר בתבנית אפייה וצולים בתנור כרבע שעה.
3 מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ופותחים את דלת התנור למספר דקות. סוגרים את הדלת וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור.
4 תוך כדי הצלייה או לפני כן, מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד ומעבירים לכלי הגשה.
5 יש לתת לבשר לנוח במקום חמים כרבע שעה לפני הפריסה שלו. יש לפרוס בעובי של כ 1 ס"מ.