אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש

פרוסות בשר עסיסיות ועשירות עשבי תיבול, בזיגוג מתקתק של חרדל ודבש

נועם דקרס | מסעדת ליליות | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

נתח סינטה במשקל 1 ק"ג, נקי משומן עליון
100 מ"ל שמן זית מעולה
3 כפות חרדל חלק מעולה
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
1 כף תימין טרי קצוץ
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח גס או מלח ים

לרוטב

100 מ"ל דבש
50 גרם חרדל חלק
50 גרם חרדל גרגרים
מלח
2-3 כפות ציר בקר מצומצם מאוד (רצוי) או מים

אופן ההכנה:

1 מורחים את הבשר בשמן, לאחר מכן בחרדל ומפזרים מעל את עשבי התיבול, מלח ופלפל. מכסים ומניחים במקרר ל-12 שעות לפחות. 2. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית. מניחים את הבשר בתבנית אפייה וצולים בתנור כרבע שעה. 

3 מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ופותחים את דלת התנור למספר דקות. סוגרים את הדלת וממשיכים לצלות עוד כרבע שעה. מוציאים מהתנור.

4 תוך כדי הצלייה או לפני כן, מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד ומעבירים לכלי הגשה.

5 יש לתת לבשר לנוח במקום חמים כרבע שעה לפני הפריסה שלו. יש לפרוס בעובי של כ 1 ס"מ.