אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

‏‏סלופי ג'ו

מתכון משודרג לכריך הניו יורקי המפורסם

עמיר אילן | מסעדת הדסון | פורסם 29/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 לחמניות המבורגר
800 גרם בשר בקר טחון עם לפחות 10 אחוזי שומן (תערובת משובחת ככל האפשר הכוללת אנטרקוט, פלדה, שייטל, סינטה ופילה)
פלפל שחור גרוס ומלח ים

רוטב סלופי

1 כוס רוטב ברביקיו מוכן, רצוי בטעם היקורי מעושן
1 כוס קטשופ
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ, אפשר קפוא
1 כף שום כתוש טרי או קפוא
1 כף בצל ירוק פרוס
3 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה יפני
2 כפות שמן קנולה
1 כפית שמן שומשום

למיונז הסלופי

4 כפות מיונז משובח
4 כפות רוטב הסלופי

להגשה

חסה אייסברג פרוסה לרצועות
1 עגבנייה פרוסה
1 בצל פרוס
1 מלפפון כבוש

אופן ההכנה:

1 להכנת רוטב הסלופי: מאדים בצל שום וג'ינג'ר בשמן כדקה ומסירים מהאש. מערבבים עם שאר הרכיבים. מוסיפים את שמן השומשום ושומרים בקירור (ניתן לשמור עד שבוע בקירור).

2 קולים את הלחמניות בטוסטר או על פלטה חמה. מערבבים את מרכיבי המיונז המתובל.

3 מחממים היטב מחבת כבדה, עשר דקות על הגז הביתי, לא פחות. יוצקים מעט שמן זית ומיד מוסיפים את תערובת הבשר. מיישרים את הבשר בעזרת כף, אך לא מטלטלים או מערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

4 כשהבשר נחרך היטב והוא עשוי למחצה (מדיום רייר) מוסיפים חצי כוס מרוטב הסלופי ומקפלים את הבשר עם הרוטב, כך שירטיב אותו ויתבשל מעט מאד (כחצי דקה). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. רצוי להגישו בדרגת מדיום ולא יותר.

5 מורחים את הלחמנייה במיונז סלופי, מעל מניחים את הבשר כך שהוא ייזל מצידי הלחמנייה. מוסיפים עוד רוטב ברביקיו. את הירקות הטריים אפשר להניח ליד או להוסיף ללחמנייה.