צלעות כבש בציפוי תבלינים על מצע תבשיל חיטה ופירות יבשים
לא תרצו להפסיק לנשנש מצלעות הכבש הנפלאות הללו, טעמן עדין, מרקמן רך ומתחתיהן תבשיל ריחני ומתקתק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
שמן זית
1 כוס חיטה
2.5 כוסות מים
מלח ופלפל
1/2 כוס יין אדום מתוק
כף צימוקים בהירים חתוכים לקוביות קטנות
כף צימוקים שחורים חתוכים לקוביות קטנות
3 תמרים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
2 דבלים חתוכים לקוביות קטנות
1 מקל קינמון
1 תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות קטנות- מושרה במי לימון
2 כפות סילאן
4 צלעות כבש
2 כפיות זרעי כוסברה
2 כפיות זעתר יבש
2 כפיות תימין יבש
2 כפיות קינמון
3שיני שום
5 גבעולים של תימין
אופן ההכנה:
הכנת החיטה:
1 מחממים במחבת שמן זית וקולים את החיטה עד שהיא מעט משחימה ומעושנת (להקפיד שלא תישרף).
2 מרתיחים בסיר 2.5 כוסות מים ומוסיפים את החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אוטמים בנייר אפייה ומכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה עד שהחיטה כמעט מוכנה 3/4 בישול.
3 במחבת מוזגים יין אדום מתוק ומוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים דק יחד עם מקל קינמון עד לצימצום, מורידים מהאש ומוציאים את מקל הקינמון, מסננים את קוביות התפוח ומאחדים עם הפירות היבשים.
4 מסננים את החיטה ממי הבישול שומרים כוס מי בישול בצד. מערבבים היטב את החיטה עם הפירות היבשים והסילאן, מתקנים תיבול לפי הטעם, מסדרים בתבנית נייר אפיה, במרכז מוזגים את תבשיל החיטה, מקפלים את נייר האפייה כלפיי מעלה (יוצרים מעין שקית) קושרים עם חוט שפגט ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך חצי שעה לפחות, כמה שיותר יותר טוב.
הכנת הצלעות:
1 במידה והצלעות לא מנוקות מנקים אותן מהשומן המיותר (שומרים חלק מהשומן) וחושפים חלק מהעצם.
2 כותשים את התבלינים- כוסברה, זעתר, תימין, שום ו4 כפות שמן זית. מורחים את הצלעות בתערובת שנוצרה.
3 במחבת ממיסים בערך 2 כפיות מהשומן ששמרנו בצד, סוגרים את צלעות הכבש מכל הכיוונים על מנת לשמור על המיצים והטעמים בתוך הבשר.
4 לאחר שסגרנו את הצלעות מכל הכיוונים שוזרים בין הצלעות את גבעולי התימין ומכניסים לתנור בחום של 210 מעלות למשך 15 דקות ולאחר מכן מורידים את החום ל160 מעלות לעוד 20 דקות בערך.
הרכבת המנה:
1 מוציאים את הצלעות מהתנור נותנים להן לנוח מעט ולאחר מכן פורסים אותן.
2 מוציאים את החיטה מהתנור משאירים בתוך נייר האפייה הפתוח ומסדרים בפנים את הצלעות הפרוסות.