אווזית צלויה ממולאת בבשר, אגוזים ועשבים ירוקים
אין חגיגי יותר מנתח בשר צלוי המוגש לשולחן ונפרס אל מול האורחים. האווזית קלה למילוי נוחה לפריסה והתוצאה נהדרת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
נתח אווזית מעגל טרי
מלח
פלפל גרוס
4 כפות שמן זית
2 ענפי תימין
כף גרעיני כוסברה
למילוי:
250 גרם בשר טחון טרי
50 גרם אגוזי לוז קלויים
בצל לבן אחד קצוץ ומטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום כתושה
מלח
פלפל גרוס
כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1 בעזרת סכין חדה, יוצרים כיס במרכז הנתח ולכל אורכו (ניתן לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם).
2 מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים בכיס שיצרנו בנתח האווזית, קושרים את הנתח בעזרת חוט קשירה.
3 מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים.
4 מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה 230 מעלות. מניחים את הנתח במחבת סוטאז' (מחבת גדולה עם שוליים גבוהים) או תבנית צלייה עמוקה וצולים כ-18 דקות להשחמה. מוסיפים את היין לסיר, מנמיכים התנור לטמפרטורה של 175 מעלות, מכסים את הסיר או התבנית וממשיכים לצלות כשעה וחצי.
5 מוצאים מהתנור וממתינים לפחות 10 דקות לפני שפורסים את הנתח.
6 מומלץ להגשה עם סלט ירוקים חמים.