אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אדום אדום

אווזית צלויה ממולאת בבשר, אגוזים ועשבים ירוקים

אין חגיגי יותר מנתח בשר צלוי המוגש לשולחן ונפרס אל מול האורחים. האווזית קלה למילוי נוחה לפריסה והתוצאה נהדרת

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתח אווזית מעגל טרי

מלח

פלפל גרוס

4 כפות שמן זית

2 ענפי תימין

כף גרעיני כוסברה

למילוי:

250 גרם בשר טחון טרי

50 גרם אגוזי לוז קלויים

בצל לבן אחד קצוץ ומטוגן

חופן פטרוזיליה קצוצה

שן שום כתושה

מלח

פלפל גרוס

כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 בעזרת סכין חדה, יוצרים כיס במרכז הנתח ולכל אורכו (ניתן לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם).

2 מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים בכיס שיצרנו בנתח האווזית, קושרים את הנתח בעזרת חוט קשירה.

3 מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים.

4 מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה 230 מעלות. מניחים את הנתח במחבת סוטאז' (מחבת גדולה עם שוליים גבוהים) או תבנית צלייה עמוקה וצולים כ-18 דקות להשחמה. מוסיפים את היין לסיר, מנמיכים התנור לטמפרטורה של 175 מעלות, מכסים את הסיר או התבנית וממשיכים לצלות כשעה וחצי. 

5 מוצאים מהתנור וממתינים לפחות 10 דקות לפני שפורסים את הנתח.

6 מומלץ להגשה עם סלט ירוקים חמים.