אוכל
תמונת AVI׃ mako

טרטר פילה עגל עם ביצי שליו בליווי צ'יפס כפרי

מנת טרטר עם אפיל יוקרתי לצד פיתה צרובה בשמן זית כדי לנגב את כל העסק עד תום והכל בפחות משעה עבודה. נהדר

יונתן חרמוני | מאסטר שף | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם פילה עגל משובח

חרדל דיז'ון גרגרים

10 צלפים מוחמצים, קצוצים

בצל שאלוט קצוץ

כפית חומץ בלסמי

לצ'יפס הכפרי:

1 תפוח אדמה מזן דזירה

1 בטטה

4 ארטישוק ירושלמי

חצי כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור

פיתה

שמן זית

ביצת שליו

לקישוט: שמן בזיליקום

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הפילה לקוביות קטנות, מעבירים לקערה ומוסיפים כפית חרדל דיז'ון גרגירים, צלפים קצוצים, שאלוט קצוץ וכפית חומץ בלסמי – מערבבים הכל ומכניסים למקרר.

 

2 הצ'יפס הכפרי: חותכים לפרוסות עבות את תפוח האדמה והבטטה  בקליפתם ואת הארטישוק הירושלמי המקולף. מכניסים לשמן רותח לכ-7 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים למחבת פסים וצורבים מכל הצדדים עד לקבלת חריכה יפה.

 

3 מעבירים את הצ'יפס לתבנית עם נייר אפייה, מפזרים פפריקה ומעט פלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10 דקות.

 

4 קורעים פיתה ל-4 פיסות. מורחים מעט שמן זית בצידן הפנימי בלבד וצורבים על מחבת הפסים עד לקבלת פיתה קריספית.

 

5 מבשלים ביצת שליו במשך מספר דקות.

 

6 להגשה: מניחים על צלחת לבנה גדולה את 4 קרעי הפיתות, מניחים תלולית קטנה של הטרטר ועליו בצל ירוק. מניחים ערימה של צ'יפס כפרי ובין הצ'יפס לטרטר מניחים בעדינות את חלמון השליו. ומעל הכל מזלפים שמן בזיליקום.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים