צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות ברוטב פלפלים וחומוס
קציצות בקר נהדרות במרקם מעודן וברוטב פלפלים וחומוס פיקנטי
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר בקר או תערובת עוף עם הודו
1 ביצה
חצי כוס כוסברה
חצי כוס פטרוזיליה
חצי בצל
בהרט
מעט סודה לשתייה
חצי גזר מגורר
חצי קישוא מגורר
מלח
פלפל שחור
לרוטב
1 בצל
שמן זית
2 שיני שום
1 עגבנייה מגורדת
1 כוס גרגרי חומוס
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
1 כוס ציר מרק עוף או מים רתוחים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב וכבד מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים רצועות פלפלים אדומים וצהובים עד התרככות.
2 מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מוסיפים עגבנייה מגורדת, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור.
3 מוסיפים ציר מרק עוף או כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים לרוטב כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד התרככות.
5 צרים קציצות בידיים רטובות ומחליקים אותם לרוטב הרותח.
6 מבשלים על אש נמוכה כשעתיים.