אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות ברוטב פלפלים וחומוס

קציצות בקר נהדרות במרקם מעודן וברוטב פלפלים וחומוס פיקנטי

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר בקר או תערובת עוף עם הודו
1 ביצה
חצי כוס כוסברה
חצי כוס פטרוזיליה
חצי בצל
בהרט
מעט סודה לשתייה
חצי גזר מגורר
חצי קישוא מגורר
מלח
פלפל שחור

לרוטב

1 בצל
שמן זית
2 שיני שום
1 עגבנייה מגורדת
1 כוס גרגרי חומוס
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
1 כוס ציר מרק עוף או מים רתוחים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב וכבד מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים רצועות פלפלים אדומים וצהובים עד התרככות.

2 מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מוסיפים עגבנייה מגורדת, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור.

3 מוסיפים ציר מרק עוף או כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים לרוטב כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד התרככות.

5 צרים קציצות בידיים רטובות ומחליקים אותם לרוטב הרותח.

6 מבשלים על אש נמוכה כשעתיים.