צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות בקר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות
מנה פשוטה, חריפה וספוגה רוטב וריחות ממטבחה של אמא
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 01/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
800 גרם בשר
2 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
פירורי לחם
3-4 כפות שמן
לרוטב
1 בצל בינוני
קופסא רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
שמן זית
1 כוס מרק עוף
2 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה או פלפל חריף קצוץ
חבילה שעועית ירוקה קפואה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הקציצות ושמים במקרר לחצי שעה. מגלגלים לקציצות ומטגנים בשמן רותח. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
2 שוטפים את האפונה הקפואה במים ומניחים להפשרה לפני ההכנסה לרוטב.
3 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים את המרק.
4 מבשלים את הרוטב כ-10 דקות ומוסיפים את השעועית. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
5 ברבע שעה האחרונה מוסיפים את הקציצות מעל השעועית ולא מערבבים.