אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות בקר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

מנה פשוטה, חריפה וספוגה רוטב וריחות ממטבחה של אמא

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 01/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

800 גרם בשר
2 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
פירורי לחם
3-4 כפות שמן

לרוטב

1 בצל בינוני
קופסא רסק עגבניות
קופסא עגבניות מרוסקות
שמן זית
1 כוס מרק עוף
2 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה או פלפל חריף קצוץ
חבילה שעועית ירוקה קפואה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הקציצות ושמים במקרר לחצי שעה. מגלגלים לקציצות ומטגנים בשמן רותח. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

2 שוטפים את האפונה הקפואה במים ומניחים להפשרה לפני ההכנסה לרוטב.

3 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים את המרק.

4 מבשלים את הרוטב כ-10 דקות ומוסיפים את השעועית. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

5 ברבע שעה האחרונה מוסיפים את הקציצות מעל השעועית ולא מערבבים.