אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל על מצע של טנזיה

מנת גורמה של בשר משובח על מצע מתקתק של פירות יבשים

סהר רפאל | מסעדת כדיתא | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה
4 תאנים
100 גרם שקדי עגל
2 כפות שמן זית
3 פטריות שמפניון
1 בצל שאלוט קצוץ
מלח
פלפל

לטנזיה

3 תאנים
3 תמרים
רבע כוס צימוקים
רבע כוס אגוזי מלך
2 כפות סילאן
½ בצל
חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 הכנת הבשר: מטבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.

2 הכנת הרוטב: מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית. מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3 הכנת התוספת: חוצים 4 תאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.

4 הכנת הטנזיה: חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס, מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן. מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.

5 הכנת המנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות. צולים את פילה הבקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד). מניחים את הטנזיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור לכ-5 דקות.

6 מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.