אוכל

הצלי המושלם של סבתא שרה

אפילו שסבתא כבר איננה, זה נשאר הצלי הקבוע על שולחן החג שלנו: רך ועדין, וטעים כמו שכל הצליים היו חולמים להיות

מירב נאור | mako אוכל | פורסם 07/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו נתח וייסברטן

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

חצי כוס רוטב סויה

כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

2 בצלים, קצוצים

מעט שמן, לטיגון

עגבניות משומרות, מקולפות וחתוכות (קופסה גדולה)

1 רסק עגבניות

1 גזר מקולף, שלם

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הפפריקות (בנדיבות), רוטב הסויה, המלח והפלפל.

2 מכניסים את הבשר לקערה ומושחים אותו היטב בתערובת.

צלי של סבתא, לפני (צילום: מירב נאור, mako אוכל)
נתח הווייסברטן, לפני הכל|צילום: מירב נאור, mako אוכל

3 מטגנים את הבצל אותו עד להזהבה, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הכיוונים, לסגירה (אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לשניים).

4 מוסיפים לסיר את העגבניות, רסק העגבניות והגזר ומערבבים. מוסיפים גם את משרה הסויה, מערבבים וטועמים. בשלב הזה אפשר לתקן את התיבול, אם רוצים.

5 מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ועוד חצי מגובה הבשר (4 כוסות או יותר).

6 סוגרים את המכסה ומבשלים בסיר לחץ כשעה וחצי, או בסיר רגיל כ-3 שעות.

7 כשהבשר מוכן מעבירים אותו לקירור ללילה, ולמחרת פורסים.

8 לפני ההגשה מחממים את הרוטב, ואם הוא לא מספיק סמיך נותנים לו לעבור צמצום.

9 טוחנים את הרוטב ומגישים עם פרוסות הצלי.

צלי של סבתא, הרוטב (צילום: מירב נאור, mako אוכל)
טוחנים את הרוטב. איזה צבע מהמם?|צילום: מירב נאור, mako אוכל

>> כל המתכונים לפסח