הצלי המושלם של סבתא שרה
אפילו שסבתא כבר איננה, זה נשאר הצלי הקבוע על שולחן החג שלנו: רך ועדין, וטעים כמו שכל הצליים היו חולמים להיות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו נתח וייסברטן
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
חצי כוס רוטב סויה
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 בצלים, קצוצים
מעט שמן, לטיגון
עגבניות משומרות, מקולפות וחתוכות (קופסה גדולה)
1 רסק עגבניות
1 גזר מקולף, שלם
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הפפריקות (בנדיבות), רוטב הסויה, המלח והפלפל.
2 מכניסים את הבשר לקערה ומושחים אותו היטב בתערובת.
3 מטגנים את הבצל אותו עד להזהבה, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הכיוונים, לסגירה (אם הנתח גדול מדי, אפשר לחתוך אותו לשניים).
4 מוסיפים לסיר את העגבניות, רסק העגבניות והגזר ומערבבים. מוסיפים גם את משרה הסויה, מערבבים וטועמים. בשלב הזה אפשר לתקן את התיבול, אם רוצים.
5 מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ועוד חצי מגובה הבשר (4 כוסות או יותר).
6 סוגרים את המכסה ומבשלים בסיר לחץ כשעה וחצי, או בסיר רגיל כ-3 שעות.
7 כשהבשר מוכן מעבירים אותו לקירור ללילה, ולמחרת פורסים.
8 לפני ההגשה מחממים את הרוטב, ואם הוא לא מספיק סמיך נותנים לו לעבור צמצום.
9 טוחנים את הרוטב ומגישים עם פרוסות הצלי.