אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

אוסובוקו טלה

מנה בשרית עסיסית וחגיגית שתרשים את האורחים ותפתיע את החיך

קובי בנדלק ועפר אלמליח | חינאווי בוצ'ר שופ | פורסם 01/09/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 נתחי אוסובוקו טלה נקיים משומן מיותר
מים לכיסוי
500 גרם (2 כוסות) קמח לבן
¼ כוס שמן קנולה
100מ"ל שמן זית
2 כוכבי אניס
8 תרמילי הל
1 מקל וניל
2 מקלות קינמון
15 זרעי שומר
15 זרעי קימל
20 זרעי כוסברה
2 מסמרי ציפורן
½ בקבוק יין פורט
½ בקבוק יין אדום יבש
125 גרם סוכר חום
125 גרם דבש
6 ליטרים ציר טלה
4 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
10 בצלי שאלוט קלופים
6 שיני שום קלופות
2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף
1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
10 ענפי תימין
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב

30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את נתחי האוסובוקו במים. מסננים. 2. מתבלים במלח ופלפל שחור, מקמחים קלות וצורבים על מחבת חמה עם שמן קנולה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים. 3. בסיר גדול (המתאים גם לחימום בתנור) קולים את כוכבי האניס, תרמילי ההל, זרעי השומר, זרעי הקימל, זרעי הכוסברה ומסמרי הציפורן כשתי דקות לפתיחת הטעמים. 4. מוסיפים שמן זית ואת הירקות בהדרגה וממשיכים לבשל כ-10 דק'. 5. מוסיפים את יין הפורט ומצמצמים עד לקבלת שליש מהכמות. 6. מוסיפים את היין האדום, הסוכר והדבש ומצמצמים שוב לשליש מהכמות.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות. 8. מוסיפים את ציר הטלה (אפשר מים) ונתחי האוסובוקו. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

9 מכסים היטב ואופים בתנור שחומם מראש למשך כשלוש שעות.

10 לרוטב: ממיסים את החמאה עם נוזל האוסובוקו המצומצם במחבת.