אוכל
צילום׃ עדי רם

טאג'ין קזבלנקה

מתכון של מסעדת ORO

גיא פרץ | rest | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.8 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר בקר ראש (לחי בקר)
2 עלי דפנה
100 גרם גרגרי חומוס "הדס" מושרים למשך לילה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כורכום
מעט מלח
מעט פלפל שחור טרי
1 צרור כוסברה עלים בלבד- קצוצים דק
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מבשלים את גרגרי החומוס במים במשך כשעה (עד שהם מתרככים), מסננים ושומרים בצד. מבשלים את הבשר במים עם עלי דפנה עד שהוא מתרכך. לאחר הבישול מניחים לבשר להצטנן בתוך נוזלי הבישול, במשך שעה. לאחריה מוציאים את הבשר מהסיר (שומרים את נוזלי הבישול), וחותכים את הנתח לקוביות גדולות. בסיר רחב מחממים מעט שמן, מטגנים בו פפריקה, כורכום וכמון במשך כדקה. מוסיפים למחבת את הבשר החתוך ואת הנוזל בו בושל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. לאחר חצי שעה של בישול מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים ואת עלי הכוסברה. ממליחים ומפלפלים ומבשלים במשך חצי שעה נוספת.