קדירת אוסובוקו
עם חצילים, שזיפים ויין אדום
אוליביה פארתי | יקב טפרברג
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1.5 ק"ג בשר אוסובוקו עם עצמות
4 חצילים בינוניים
1.5 ק"ג עגבניות אדומות
2 בצלים גדולים
15 שזיפים מיובשים ללא גלעין
10 כפות שמן זית
חצי בקבוק יין אדום יבש (קברנה סוביניון למשל)
2 כפיות תימין
1 כפית פפריקה חריפה
מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות 2. חותכים את החצילים והעגבניות לקוביות בינוניות וממליחים אותם 3. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר, לאחר שהבצל מזהיב מעט , מוסיפים את החצילים ואת העגבניות. 4. לאחר מספר דקות מטגנים את הבשר מכל צד, מעבירים את הירקות והבשר לקדירה ומוסיפים את השזיפים , התימין, הפפריקה החריפה, המלח והפלפל. 5. מוסיפים את חצי בקבוק היין ומים עד לכיסוי מלא ומכניסים את הקדירה לתנור למשך 4-5 שעות עד שהרוטב מסמיך. 6. מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי לבן
* המתכון באדיבות אוליביה פארתי, יינן יקב טפרברג 1870.