אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

מישווי של כתף "בייבי טלה"

עם קונפי בצל ותבלינים, ירקות ופירות בקרמל עדין

מאיר דנון | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כתפי בייבי טלה או 1 כתף טלה רגיל
מלח פלפל, שמן זית

לקונפי בצל

4 בצלים פרוסים דק
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
כף קינמון
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
קורט זעפרן

לירקות ופירות בקרמל

4 שומר
2 בצלים סגולים בינוניים
4 גזרים קטנים
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד)
4 פרוסות דלעת
8 משמשים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 לקונפיטורת הבצלים: מניחים בסיר את פרוסות הבצל ואת השום פרוס דק, מוסיפים את התבלינים ואת שמן הזית ומניחים נייר אפייה/נייר כסף צמוד לבצלים. מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור בחום של 120 מעלות ל-3 שעות. מדי חצי שעה מערבבים ומוודאים שהקונפיטורה לא נשרפת.

2 לירקות בקרמל: פורסים את הירקות לפרוסות בעובי ס"מ, מקפידים להשאיר את הבסיס בבצל ובשומר על מנת שהפרוסות לא תתפרקנה בבישול. במחבת מניחים את הסוכר ומבשלים אותו על אש קטנה עד להיווצרות קרמל, מוסיפים את רוטב הסויה ואת השמן ומערבבים, מעבירים את התערובת לתבנית אפייה. מסדרים מעל את הירקות ואת המשמשים מעל הקרמל ומכניסים לתנור בחום 160 מעלות לכ- 25 דקות.

3 מתבלים את הבשר במלח ובפלפל ומורחים אותו במעט שמן זית, מכניסים אותו לתנור בחום 160 מעלות לכ- 40 דקות (אם מדובר בכתף גדולה יש להאריך את משל הבישול בכ- 20 דקות נוספות).

4 לפני ההגשה מחממים את הירקות ואת קונפיטורת הבצלים. בצלחת גדולה מניחים כף מקונפיטורת הבצלים, מניחים מעליה נתח כתף צלויה ומסדרים לצידו מספר פרוסות של ירקות ופירות בקרמל. מגישים מיד.