אוכל

ביף בורגיניון

תבשיל בית כפרי שהפך לקלאסיקה צרפתית

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 22/05/10 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 וחצי ק"ג בשר לצלי בקוביות גדולות בטמפרטורת החדר
3 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמיניות
3 גזרים קצוצים גס
6 שיני שום קלופות וחצויות
6 כפות שמן זית
3 גזרים קלופים וקצוצים גס
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 כוס מרק בשר (ברור שמאבקה)
יין אדום לא מתוק
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול וכבד ומשחימים בו את קוביות הבשר מכל הצדדים בשלוש נאגלות. מוציאים בכף מחוררת לקערה. 2. מכניסים לסיר את שמיניות הבצל ומזהיבים. כשהבצל ממש זהוב מוסיפים את הגזר והשום ובוחשים דקה ואז מוסיפים את הפטריות ובוחשים. ממשיכים לטגן עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתנדפים. 3. מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהפריש בינתיים) ומוסיפים את כל יתר החומרים. מוסיפים יין עד כמעט כיסוי הבשר. בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין שעתיים-שלוש, עד שהבשר רך. אם נראה במהלך הבישול שחסרים נוזלים בסיר אפשר להוסיף עוד יין. 4. מגישים חם.