לחמניות ממולאות בשר
מתכננים מנגל? הנה משהו מעולה לנשנש עד שהפרגיות יהיו מוכנות. רק זהירות, לא למלא את הבטן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק (המידות לפי כוס של 240 מ"ל):
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
2 כפיות סוכר
כפית מלח
כפית שמרים יבשים
חלמון
60 מ"ל שמן זית (רבע כוס)
150 מ"ל מים פושרים
למילוי:
300 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני, קצוץ
3 כפות שמן זית
2 פטריות פורטובלו, קצוצות דק
3 שיני שום, כתושות
חצי כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים (במיקסר עם וו לישה או ידנית) עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
2 מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש ומטגנים עוד 5 דקות. מניחים לצינון.
3 מערבבים את תערובת הבצל המטוגן עם הבשר הטחון ומוסיפים את הכוסברה והתבלינים. מגלגלים לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
4 ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.
5 משטחים את הכדורים לעיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, מניחים כדור בשר במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק מעליו.
6 מגלגלים שוב ביד לכדורים יפים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור פונה למטה. מניחים לתפיחה של עוד 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20 דקות.