אוכל
צילום׃ אדום אדום

פילה מדומה תפוזים וג'ינג'ר

נתח בשר רך ועסיסי בתיבול מקורי ועדין

אבי שטייניץ | אדום אדום | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

נתח פילה מדומה
3 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל גרוס
2 גזרים קלופים
2 לפתות בינוניות
ראש שום חצוי
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס יין לבן
כוס נוזל עוף ( אפשר להכין מאבקה)
שורש ג'ינג'ר טרי פרוס
כף חרדל דיז'ון
יח' למון גרס טרי
1 בצל פרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-140 מעלות.

2 בסיר כבד ושטוח מחממים את השמן. ממליחים ומפלפלים את הנתח ומשחימים אותו היטב משני צידיו .

3 מניחים את הנתח בתבנית צלייה עם דפנות מעט גבוהות.

4 מוסיפים לסיר הרותח את היין הלבן, מיץ התפוזים, הבצל הפרוס, החרדל , הג'ינג'ר, הלמון גראס ונוזל העוף ומביאים לרתיחה. שופכים את הנוזל לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש.

5 מדי פעם הופכים את הנתח (הנוזל לא מכסה את כולו כמובן) ומזגגים אותו בנוזל.

6 לאחר שעה מוסיפים את הגזר – חתוך לאורכו , הלפת חתוכה לרבעים והשום החצוי.

7 אופים כ- 3 עד 3 וחצי שעות תוך הפיכת הנתח מדי פעם.

8 מניחים על צלחת ההגשה עם הירקות הגדולים , את הרוטב שנשאר בתבנית מסננים היטב משלימים טעם ויוצקים מעל.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.