אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

סופריטו של לחי עגל עם תפוחי אדמה ראטה

מתכון של רפי כהן

רפי כהן | אדום אדום | פורסם 07/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קילוגרם לחי עגל נקי וחתוך לנתחים 5X5 סנטימטר
חצי כוס שמן תירס
5 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 קילוגרם תפוח אדמה ראטה קלופים וחתוכים ל-2 (או תפוחי אדמה רגילים חתוכים לרבעים)
2 ליטר מרק עוף צח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט לסופריטו (או 1 כפית כורכום+1 כפית פלפל אנגלי טחון+כפית הל טחון+כפית קינמון+כפית כמון)

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם חצי כוס שמן ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את נתחי הבשר וממשיכים לטגן כ-7 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם. 2. מוסיפים את התבלינים לסיר וממשיכים בטיגון כ-3 דקות נוספות. 3. מוסיפים את מרק העוף עד לגובה הבשר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מבשלים כשעתיים. 4. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן רותח ועמוק על להשחמה. מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל כשעה נוספת.