אוכל
תמונת AVI׃ mako

צ'יקי בורגר: המבורגר עם צ'יפס בשלושה שלבים

את המנה האהובה הזו נכין משלב תערובת הבשר דרך המיונז והחרדל ועד הטיגון השני של הצ'יפס. כל זה ב-20 דקות נטו של עבודה

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

להמבורגר:

250 גרם בשר בקר קצוץ (60% סינטה, 20% שייטל, 20% שומן)

מלח

רבע כוס מי סודה

שמן לטיגון

פלפל

רבע כפית פלפל צ'ילי

לחמניית המבורגר

חרדל ללא גרגרים

מיונז

גבינת צ'דר

עגבנייה חתוכה לפרוסות

בצל אדום חתוך לטבעות

2 עלי חסה

לצ'יפס:

ליטר מים

2 תפוחי אדמה בינוניים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 ממליחים קלות את תערובת הבשר ומניחים לשעה במקרר. לאחר מכן מוסיפים את הסודה. מכינים קציצה לא דקה מדי וצולים על המחבת. 3 דקות כל צד.

2 2 דקות לפני שהקציצה מוכנה ממליחים ומפלפלים. מורידים את הקציצה מהאש ומפזרים פלפל צ'ילי מעל.

3 פורסים את לחמניית ההמבורגר ומורחים חרדל ומיונז. מניחים את ההמבורגר ומעליו את גבינת הצד'ר, מסדרים פרוסות עגבנייה, בצל וחסה.

4 הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות ברוחב 2 ס"מ. מבשלים במשך 4 דקות במים רותחים. מוציאים את תפוחי האדמה ומייבשים על נייר סופג. מכניסים למקרר לצינון במשך 20 דקות.

5 מטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון בטמפרטורה נמוכה עד שתפוחי האדמה מזהיבים (בערך 5 דקות). מוציאים, מניחים על נייר סופג ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

6 מכניסים את תפוחי האדמה לטיגון שני בטמפרטורה גבוהה עד לקבלת צבע צהוב ועמוק. מסדרים לצד ההמבורגר ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים