אוכל

תבשיל טלה של דונה עמר

טג'ין טלה מעודן ומענג

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 02/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

½ 1 קילו נתחי טלה פרוסים בעובי 2 ס"מ (עדיף נתחים משוק טלה-כעשרה נתחים)
8 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
¼ כוס שמן
1 כף קינמון טחון
חצי כף פלפל שחור
קמצוץ זעפרן או מעט כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
200 גרם שזיף אירופי יבש
200 גרם משמש יבש
200 גרם אגוזי מלך
מלח

אופן ההכנה:

1 מחמימים תנור לחום של 180 מעלות. 2. מטגנים את הבצל בסיר עם שמן עד שישחים. 3. מוסיפים את בשר הכבש ומטגנים להשחמה מכל צדדיו. 4. מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים תוך ערבוב כעשר דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה. 5. מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים. 6. מעבירים את התבשיל לכלי חרס ואם אין אז לכל תבנית אחרת שיכולה להיכנס לתנור. 7. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעתיים. 8. מגישים חם עם אורז מעוטר בבצל מטוגן ושקדים או עם קוסקוס מרוקאי.