אוכל

תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין לבן

מתכון של מסעדת טוקופיה

קובי דלל מסעדת טוקופיה | rest | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 נתחי ירך טלה מהרגל האחורית (נתחים קטנים הכוללים עצם)
1/2 כוס שמן זית
8 בצלים בינוניים מקולפים
20 שיני שום קלופות
1 בקבוק יין לבן
1 ליטר ציר בקר
10 גזרים מקולפים וחתוכים לרבעים
1 שורש סלרי קלוף חתוך לרבעים
3 שורשי פטרוזיליה חתוכים לרבעים
1 חבילה של גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים גס
1 שומר חתוך לרבעים
1 בוקה גרני אותו מכינים באופן הבא: קולפים מעל כרישה את השכבה העליונה, מניחים בתוכה גבעולי שבורים של תימין ורוזמרין, עלי כוסברה, פטרוזיליה ודפנה. מקפלים את עלה הכרישה כך שיעטוף את התבלינים וקושרים את הקצה בחוט שמשון מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול שיוכל מאוחר יותר להיכנס לתנור (זאת אומרת סיר בעל ידיות עמידות בחום ובגודל המתאים לתנור) מחממים את שמן הזית. 2. מוסיפים לסיר את הבשר, הבצל והשום. מטגנים את הבשר מכל צידיו מעל להבה גבוהה עד שהבשר משחים. 3. מוסיפים לסיר את שורש הסלרי, הגזרים, שורשי הפטרוזיליה, השומר וגבעולי הסלרי אחריהם מוסיפים בהדרגה את היין כדי לשמור על הבשר חם (כמות גדולה של נוזל קר תגרום לבשר להתקשות). 4. מוסיפים לסיר את ציר הבשר, המלח, הפלפל והבוקה גרני, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה. לאחריה מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. 5. ממשיכים את הבישול בתנור במשך שעתיים. בתום השעתיים טועמים ומתקנים תיבול . מומלץ להגיש לצד פירה תפוחי אדמה ולפזר מעל פטרוזיליה טרייה.