צילום׃ קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
בשר עם במיה
קוביות בשר עסיסיות עם שלל ירקות ברוטב אדום ועשיר של עגבניות, פפריקה, כמון וסילאן
לאה גלובוס | קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 ק"ג בשר בקר לגולש
1 בצל קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ (לשיקולכם)
1 פלפל ירוק שלם קצוץ
1 גמבה קצוצה
1 שקית במיה קפואה
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1-2 כפות סילאן
1 כף ציר בקר או 1 אבקת צלי או מרק עוף
שמן זית
פלפל שחור
מלח
מים עד לכיסוי הבשר
אופן ההכנה:
1 מרככים את הבצל והפלפלים בסיר עם שמן.
2 מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
3 חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים בנפרד במעט שמן זית.
4 מעבירים לסיר עם הירקות.
5 מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים.
6 מוסיפים את המים ומבשלים כ-30 דקות.
7 מוסיפים את הבמיה ומבשלים כשעה נוספת או יותר, עד לריכוך טוב של הבשר.
8 טועמים ומוסיפים לפי הצורך תיבול ומים.