אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוף ממולא בשר, כבש ופטריות

עוף מפורק ובשר ממולא בשר וארבע סוגי פטריות שבושלו בטימין, רוזמרין ויין. נשמע מסובך? תחשבו שוב. עשרים דקות עבודה ואתם שם

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת בשר ופטריות:

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

1 כרישה קצוצה

ענף סלרי קצוץ

4 שיני שום קצוץ

2 פטריות פורטבלו

3 פטריון שמפניון

5 פטריות שיטאקי

צרור פטריות שימגי

1 ענף טימין

1 ענף רוזמרין

1/2 כוס יין אדום

1/2 קילו בשר בקר וכבש טחון

קורט מלח

קורט פלפל שחור

צרור פטרוזיליה קצוצה

6 כפות פירורי לחם

לעוף:

1 עוף מפורק ללא בשר, רק עור

שמן לטיגון

1 ענף טימין

1 ענף רוזמרין

כוס יין

אופן ההכנה:

1 תערובת הבשר והפטריות: בסיר עם תחתית רחבה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי והשום. בינתיים קוצצים את הפטריות דק ביחד עם גבעול טימין, וגבעול רוזמרין ומוסיפים לסיר. מוסיפים את היין ומבשלים עד שמצטמצם. מוסיפים את הבשר הטחון, פלפל שחור ומלח. כאשר הבשר מאפיר מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה ופירורי הלחם ומבשלים במשך מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול. 

2 מילוי העוף: ממלאים את העוף בתערובת של הפטריות והבשר. קושרים את העוף בחבל קשירה כדי שלא יתפרק. מטגנים את העוף בשמן עד שהוא משחים מכל הצדדים. מסדרים בתבנית את העוף עם טימין, רוזמרין וכוס יין. מכניסים לתנור לחום של 190 מעלות ל-40 דקות עד להשחמה מלאה מכל הצדדים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים