אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

צלי עם בצלצלי פנינה ויין אדום

בשר בקר עסיסי בארומה משכרת של יין אדום ובצלצלים המוסיפים מתיקות

מיכל מוזס | על השולחן | פורסם 02/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

נתח צלי מס’ 5 במשקל ½3-2 ק”ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
12 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין
4 ענפי תימין
4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)

אופן ההכנה:

1 יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).

3 מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.

4 נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.

5 יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין ותימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

6 מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.

7 מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8 מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9 לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

11 מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים כ-15 דקות ומגישים.