אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן

קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה

המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לארוחה משפחתית עשירה ומשביעה שמכינים בסיר אחד ומוכנה בפחות משעה. למה אתם מחכים?

יונית צוקרמן | מגזין שופרסל | פורסם 07/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

300 גרם בשר טחון (מספר 2)

בצל גדול קצוץ 

כפית מחוקה מלח 

חצי כפית פלפל שחור 

רבע כפית פלפל שחור טחון  

כפית כמון 

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה 

2-3 כפות מים 

לתבשיל:

4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות 

בצל פרוס 

פלפל אדום חתוך לרצועות 

כף גדושה סוכר חום אורגני

כף אבקת מרק טבעי/כפית מלח

כף פפריקה

שליש כפית פלפל שחור גרוס 

* אם שמשתמשים באבקת מרק עוף - רק רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות בגודל קטן-בינוני (אמורות לצאת בערף 24 קציצות).

2 מכינים את התבשיל: מטגנים בסיר רחב בצל ופלפל בערך 4-6 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.

3 מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. יוצקים לסיר 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.

4 מוסיפים לסיר את הקציצות ומשבצים אותך בין תפוחי האדמה. מבשלים הכל על אש קטנה 40 דקות.

* המתכון עלה לאתר לראשונה ב-2022

בתיאבון!