קציצות בשר מבושלות עם תפוחי אדמה
המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לארוחה משפחתית עשירה ומשביעה שמכינים בסיר אחד ומוכנה בפחות משעה. למה אתם מחכים?
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
300 גרם בשר טחון (מספר 2)
בצל גדול קצוץ
כפית מחוקה מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית פלפל שחור טחון
כפית כמון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 כפות מים
לתבשיל:
4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
בצל פרוס
פלפל אדום חתוך לרצועות
כף גדושה סוכר חום אורגני
כף אבקת מרק טבעי/כפית מלח
כף פפריקה
שליש כפית פלפל שחור גרוס
* אם שמשתמשים באבקת מרק עוף - רק רבע כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות בגודל קטן-בינוני (אמורות לצאת בערף 24 קציצות).
2 מכינים את התבשיל: מטגנים בסיר רחב בצל ופלפל בערך 4-6 דקות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
3 מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. יוצקים לסיר 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.
4 מוסיפים לסיר את הקציצות ומשבצים אותך בין תפוחי האדמה. מבשלים הכל על אש קטנה 40 דקות.
* המתכון עלה לאתר לראשונה ב-2022
בתיאבון!