אוכל
תמונת AVI׃ מצעד האוכל הישראלי

סוג של בולונז

תבשיל פשוט וטעים על בסיס עגבניות ובשר טחון

יונית נפתלי | mako | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 כפות שמן זית
3 גזרים
2 בצלים
800 גרם בשר בקר טחון (צוואר, כתף או מכסה צלעות, שהם נתחים דלי שומן שטובים לטחינה)
800 גרם עגבניות שלמות קלופות בקופסה (עדיף מתוצרת איטלקית)
צרור עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים
3 שיני שום כתושות
מלח

אופן ההכנה:

מניחים את הבצל והשמן בסיר בינוני ושטוח ומטגנים מעל להבה נמוכה במשך כ-10 דקות. מגררים את הגזרים (זה החלק הכי קשה במתכון), מוסיפים לבצל ומטגנים יחד במשך 10-12 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות. עכשיו מוסיפים את העגבניות (כולל הנוזלים שלהן). מערבבים, מכסים ומניחים להתבשל כ-15 דקות. מוסיפים את המלח, הפטרוזיליה ושיני השום הכתושות ומבשלים 15-20 דקות נוספות. העגבניות אמורות להתפרק בזמן הבישול. אם הן מתקשות בכך עזרו להן, ומעכו אותן מעט בזמן הבחישה בעזרת כף עץ.