צילום׃ רון שלף
תבשיל טלה ועגל
מתכון לפויקה, שיעבוד טוב גם בסיר פשוט
| פסטיבל טעם כנרת 2009
| פורסם 03/12/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג בשר עגל (אוסובוקו\אסאדו\שפונדרה)
1 ק"ג בשר טלה (אוסובוקו\צוואר טלה\כתף טלה)
גזר
תפוח אדמה
בטטה
כרישה
ראשי שום שלמים
בצל
בקבוק יין אדום באיכות טובה
פלפל אנגלי
עלי דפנה
חצי ליטר ציר עגל
2 כפות סילאן
2 כפות חרדל גרגירים יבש
אופן ההכנה:
1 "סוגרים" את כל נתחי הבשר מכל הצדדים בפויקה שחומם מראש ומוסיפים את הירקות. 2. בכלי נפרד יוצקים את היין, הציר, הסילאן, הפלפל, עלי הדפנה, והחרדל ומערבבים 3. מוסיפים את הנוזלים לסיר הפויקה, מכסים במים ומביאים לרתיחה. 4. מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה.